+
Search

U bent hier

more

Dagje in het ziekenhuis

Hoe verloopt de dag?

Als je naar het ziekenhuis moet voor een kleine operatie, dan kom je 's morgens naar het ziekenhuis en mag je op dezelfde dag weer naar huis. Hieronder zie je hoe zo'n dag verloopt. Wil je alles rustig nalezen? Dan kan je hier het boekje met alle foto's vinden.

Je komt naar het ziekenhuis en neemt de lift naar de 2e verdieping. Aan de balie van de inschrijvingen krijg je klevers en formulieren. Daarna mag je naar de kinderafdeling gaan. Je wordt aan de balie door een verpleger of verpleegster ontvangen.

2e verdieping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de kamer die je de kleren uit en een schortje aan. Let op! Als mama of papa mee wil gaan tot je slaapt, dan moeten ze ook 'dokterskleren' aandoen.

  Schortje aan

 

 

 

 

 

 

 

Je krijgt een armbandje met je naam op. Je wordt gewogen en krijgt een verdovende pleister op je hand of arm. Misschien heb je nog even tijd om in de speelhoek te spelen.

Armbandje 

 

 

 

 

 

 

 

De verpleegster brengt je met je bed naar het operatiekwartier. Als het jouw beurt is, dan komt de operatie-verpleegkundige je halen. Tot dan blijft mama of papa bij jou. Als je de operatiekamer binnen komt, dan mag je op een speciaal bed gaan liggen. Daar maken ze allerlei dingen aan je vast: klevers om je hartslag te volgen en een teenklem.

Operatiezaal

Met een maskertje val je in slaap. Mama blijft bij jou tot je slaapt en dan gaat ze buiten wachten.

In de operatiezaal 

Na de operatie mag je nog wat verder slapen in een andere kamer (de 'recovery'). De verpleegster houdt je in het oog tot je wakker wordt. Daarna ga je terug naar je mama en papa en kan je nog wat rusten op de kamer.

 Naar je kamer

Je krijgt nog een beker water. En een beetje later mag je iets eten.

Iets drinken

Het infuus mag uit en de kleren mogen weer aan. Het kan nog wel even duren voor de dokter komt en je naar huis mag.

KLeren weer aan